torsdag 5 november 2009

Pannan is in tha house...

Nu är pannan installerad, vi har dock inte börjat elda pellets än utan nu kör vi fortfarande på el. På pannan sitter en shuntventil som reglerar vattentemperaturen så att den blir bra för elementen på övervåningen. Till vänster om pannan sitter en shunt till som reglerar vattentemperaturen för golvvärmen. Ut från pannrummet går således fyra rör, två för element och två för golvvärmen. Den gamla varmvattenberedaren är även den bortplockad och vi får nu vårat varmvatten från pannan.



Från pannan går rören ut till trapphuset i källaren, där sitter även det nya elskåpet samt den extra elmätaren som mäter den el som går till uppvärming och vatten.



Rören rundar väggen...



Passerar inanför det utflyttade avloppsröret och går upp genom taket (i ett gammalt hål för ett numera borttaget avloppsrör).



Sedan kommer rören upp i vardagsrummet, två av dem går till golvvärmen och två till elementen på övervåningen med undantag för ett som sitter i trapphuset.



Värmen styrs av en sådanhär styrenhet, det sitter en på varje våning (de är dock inte monterad som de ska ännu).

1 kommentar:

Johanna sa...

Oj oj oj, det är ju helt chockerande va det kommer uppdateringar! =)) Såå spännande att följa eran renovering! Hoppas ni har det bra! Kramar Johanna =)))