söndag 6 december 2009

Första lampan lyser

Idag kom jag igång sent på grund av trötthet men nu har jag jobbat lite ute i mörkret i skenet från en bygglampa. Jag har nu monterat lampan som skall sitta ovanför stationsuret och installationen blev bättre än vad jag trodde det skulle bli. Det visade sig att det saknas en planka under "plafonden" för stationsuret och precis i överkant på "plafonden" såär det en liten liten glipa. Då kunde jag dra kabeln dold upp till glipan för att sedan ha endast en kort bit upp till lampan, den röda kabeln syns på bilden nedan och man kan även se hur kabeln kommer ut strax ovanför dörren där fodret saknas. Sedan blev det lite jobbigt då jag även ville dra kabeln dold fram till de "gamla" matningskablarna som gick till en ful plastlampa. Efter en jäkla massa pillande så lycklades jag lirka kabeln bakom panelen och ut genom samma hål som matningskablarna kommer ut ur. Där har jag sedan monterat en liten vit dosa som syns till höger ovanför dörren. Jag blev nöjd men man får vänta och se hur det ser ut i dagsljus också.När jag höll på att pilla med detta så såg jag att de gamla kablarna till lampan inte bara gick uppåt utan den var skarvad och gick även nedåt. De som går uppåt hoppas jag bara går till övre lampan så att man kan dra nya kablar.

1 kommentar:

Jeanette sa...

Vilken duktig Älskling jag har! Puss