tisdag 26 januari 2010

Närkontakt med Alces Alces

Då min kära älskling tycker att jag är för dålig på att skriva i bloggen har jag nu fått order om att berätta om min träff med skogens konung.
Skulle åka hem från Lycksele idag ca 2 mil från Åsele när jag kommer över ett backkrön ser jag på höger sida att två älgar kommer springandes och tänkt snedda över vägen. Bromsar så gott jag kan och försöker hålla mig till högerregeln så älgarna får passera. Detta lyckas dock inte fullt ut då jag inte får stopp på bilen. Undviker första älgen men den andra vägrar att byta bana och jag klipper hans framben med mitten av bilen. Upp på huven kommer han glidandes och skymmer allt ljus, jag tänker att nu är det kört! Hur snygg kommer jag att vara med skärsår i ansiktet. Men helt otroligt så åker han lite snett till höger, trycker in rutan och lite av taket och glider av bilen på höger sida och viker in backspegeln. Styr in till vägkanten och ser i backspegeln hur den stackars kraken glider över vägen, kravlar upp på sina ostadiga ben och lommar iväg ut i skogen.
Gör min medborgerliga plikt och ringer eftersök och går för att märka ut för dem, då ser jag att den stackars kraken sket ner sig när jag körde på honom. Hittar dock inga blodspår bara lite hårtussar. Har inte hört något från dem, men han springer säkert fortfarande ute i skogen. Saab är ju inte bara en av de säkraste bilarna att sitta i vid en krock, de är ju även säkra för fotgängare (och älgar).

Med lite tur så slapp jag dessutom att ta bussen från Åsele då försäkringsbolaget godkände att bärgaren kunde köra bilen hem till Östersund. Tack If!


1 kommentar:

Emma R sa...

Hemska händelse!!! Jag är så lättad att det gick "bra"!!!