torsdag 25 juni 2009

Klockan är tillbaks

BINGO!!!

Enligt historien kring våran saknade klocka som vi skrev om tidigare så hade vi fått berättat för oss var att det var någon som jobbade åt SJ som hade plockat ned den och sedan hade han monterat den på sin sportstuga i Lit. Därför satte vi upp lappar som efterlyste klockan i Lit, Häggenås och Norderåsen. Dessa lappar har nog suttit uppe i någon månad (om de inte har blivit bortplockade dvs) och vi hade gett upp hoppet.

Så i helgen så ringer min telefon och det är en vänlig själ som säger att han nog har klockan som vi söker, de hade varit ute och promenerat i Lit på midsommaraftonen och sett min gamla slitna annons (tänk att det funkade). Så idag var vi dit och tittade på den, det visade sig att historien var ganska sann. Han och hans far hade varit hit till Norderåsen station och plockat ned ett uthus som stod här som de sedan tog till Lit och satte upp som ett båthus bredvid deras sportstuga. Klockan följde då med och monterades på båthuset där den hängde tills den plockades ned för något år sedan då den slutade fungera pga att båthuset lutade för mycket och pendeln inte gick fritt. Det var inte mycket att orda om utan vi gjorde upp och klockan är nu våran, eller den tillhör återigen huset.

Vilket monster till klocka, huset väger som bara den och till det så finns det ett lod som är tungt som en häst (ok lite överdrivet) men man är gärna två för att lyfta den.
Det känns så jäkla skönt att klockan är tillbaks och nu kan man ta bort den där ikeaklockan som vi hade satt dit tillsvidare...2 kommentarer:

Emma R sa...

Schyssta bananer med klockan asså!!!
Ni kirrade biffen!

Tack för glassen by the way! Tänker inte skriva ut vad den heter eftersom ordet, i kombination med ett kryss, bara får mig att tänka på något helt annat...

Pia sa...

Åh vad roligt att ni fått tillbka klockan!