onsdag 2 juni 2010

Flipperresa

I helgen som var så gjorde jag, Fredrik och Fredrik en flipperresa till södra sverige. Resan började dock inte så bra, jag hade lysande check engine lampa på bilen redan när resan startade och när vi hade passerat Sunsvall så kändes det som om bilen var slö. Jag svängde in på en mack men allt verkade bra men jag tryckte in lite luft i däcken på släpet. Strax före Gävle kl 1 på natten så ville Bambi titta lite närmare på hur en Saab ser ut, så efter att ha touchat ett rådjur så stannade jag till för att se om det blev några skador vilket det inte blev. Men jag tyckte det luktade jävla illa om bromsarna men efter att ha gått bakom bilen och sett vad som kom ut ur avgasröret så insåg jag att det var inte bromsarna som luktade.Lite svårt att se på filmen men det slår alltså gnistor ur avgasröret, dessutom så märkte jag att bilen gick inte att varva mer än 3000 varv/min. Men skam den som ger sig, vi hankade oss fram till Uppsala och då gick motorn bra och varvade som den skulle. I Uppsala slog läger för natten för att gå upp tidigt igen och iväg för att hitta någon som kan läsa felkoder en lördag men det slutade med att jag köpte en felkodsläsare på Biltema.

Det visade sig att det var ett fel jag hade sett tidigare, det är förmodligen en tryckgivare som spökar lite. Men efter att ha rensat koderna så kom de inte tillbaks och resan kunde fortsätta.

Fredrik på släpet.Fredrik bakom släpet.Så var vi framme på vägens mål. Där möttes vi av en salig blandning av flipper, arkadspel, jukeboxar och gamla bilar. Där kunde man bli fast hur länge som helst. Här kommer några snabbt tagna kort.

Fredrik hittade en boxarhandske.Det är till att se tuff ut bland alla spel.Utplockning av spel för att kunna syna dem.Fredrik fick klättra lite för att kunna titta på ett Defenderkabinett.Släpet står redo för lastning, mitt objekt kan ses till höger i bild.Under hela lördagen så gick bilen bra men vi tog det lugnt för säkerhets skull. Men så påväg hem på söndagen så strulade bilen strax före sundsvall och jag fick skruva lite för att bli av med felkoderna.

Så vad kom jag hem med kanske ni undrar, jo ett PIN•BOT från 1986 som är i bra skick. På bilderna nedan är dekorglaset samt spelplansglaset bortplockat, och ja benen är inte monterade.

Och en liten film på ett snabbtest av flippret, nu skall det bara renoveras också.

2 kommentarer:

Emma R sa...

ser massa fräna jukeboxar skymta fram här och där och du kommer hem med ett till FLIPPER!!! För övrigt fick jag just exemutslag av alla prylar (rat) på bilderna... Men ni verkar ju haft en trevlig tur, synd att bilen strulade... /Emma

David sa...

Det är så att en jukebox kostar ju MULTUM så det är inte något att ens tänka på... Visst var det mycket rat men det kommer nog till användning någon gång ;-)