måndag 2 mars 2009

Skanova

Till vårat hus är det en del luftledningar som bara ser fult ut. Den grövsta vi har är elen som går in strax under taknocken. Det är dock förberett lite för att gräva ned kabel istället för att ha luftledningen, denna förberedelse är dock inne i huset och tyvärr så kommer vi att ta bort det som är förberett. Orsaken till det kan ses nedan, de tre grova rören som går från höger upp till vänster i "hålet" i väggen är denna förberedelse och för att kunna öppna dörröppningen så måste dessa bort.



De andra luftledningarna som vi har till vårat hus är telefonkablar. Där är det så dumt att det går tre kablar till vårat hus, två är till vårat hus och en går vidare från vårat hus till grannens hus. Detta är dock inte en speciellt snygg lösning som synes nedan, de tre kablarna kammer in från höger i bild för att sedan klättra ned för fasaden och sedan hänga som en girlang över grunden. Sedan har vi en "vacker" kopplingslåda varifrån grannens kabel går uppför väggen för att sedan sticka iväg till grannen via en luftledning.



Efter att vi båda har pratat med Skanova så fick vi veta att vi fick minsan acceptera detta och det var inget de gjorde något åt om vi inte var beredd att betala kalaset dvs... Men, skam den som ger sig. Jag chansade lite på mailadress till Skanova (de har ingen mailadress utlagd) och drog iväg ett mail med ovanstående bild. Fick ett vänligt svar och efter en del mailande så kom vi överens om att de skall skicka ut en tekniker som tittar på detta och dessutom tar en titt om de inte kan dra grannens kabel så att den inte passerar förbi vårat hus, vi vill ju inte ha telefon alls så våra kablar kan ju tas bort så varför skall vi då ha grannens där. Kostnad för oss? Noll kronor... Det gäller att hitta rätt person helt enkelt. Återkommer i ärendet om det händer något...

/David

1 kommentar:

Anonym sa...

Ojojoj ni verkar ha en del att pilla med!
Imponerad att ni orkar, hade aldrig haft tålamod till det själv.
Erat hus är så charmigt och jag kan tänka mig att det finns många historier dom väggarna kan dra för er. =)