måndag 26 januari 2009

Dikeskörning och trasig bil

Igår när jag var ut till huset så lyckades jag med konststycket att placera bilen i diket 250 meter från huset. Skall inte dra för stora ursäkter men det hade snöat lite och snön hade drivit en del, lägg till detta att det var plogat väldigt långt ut i diket i kurvan vilket gjorde att jag fick ner de högra hjulen i diket och där satt jag. Med hjälp från våran granne så försökte vi dra upp bilen men det gick inte men tillslut så kom en traktor till undsättning och drog upp bilen. Har inte ens flyttat in i byn och nu är man väl redan känd som han som kör ner i diket ;-)

Sedan var allt bra, eller inte...
Styrservopumpen har börjat skrika som en stucken gris. Jag har varit under bilen och kan inte se något rör som är böjt, de sitter ganska väl skyddade. Jag skall försöka tina av bilen för att sedan ta mig en ordentlig titt under den. I värsta fall åker man väl på att byta styrservopumpen vilket kostar ca 2000 kr, precis vad man har råd med nu :-(

/David

2 kommentarer:

Emma R sa...

Fy f*n va surt med en trasig bil!!! Så onödigt på någe vis... Persa skall in till stan med scorpion idag och försöka åtgärde felen från besiktningen. Det var ju en hel del... Rostiga trösklar, för höga avgasvärden, dålig hamdbroms osv... Jag hoppas att felet är lättåtgärdat på 95:an och inte kommer kosta skjortan!

David sa...

Skall försöka skrämma liv i cabben ikväll så att jag kan köra ut den ur garaget och köra in 9-5an där så att den får tina upp. Sedan får jag krypa under den och se om jag ser något fel :-(

/David