torsdag 22 januari 2009

VVS

Vad det gäller vattnet i huset så har vi en längre tid vetat att det är lite problem med det men nu har vi fått det svart på vitt då svaret på vårat vattenprov har kommit. Precis som vi redan visste så är det järn och kalk som är de stora problemen. Jag har begärt in lite offerter på filter så får vi se vart vi landar men filter är ett måste.

Bara för att huset ville demonstrera detta så försvann nästan allt varmvatten nu i veckan så ikväll så skred vi till verket och plockade isär varmvattenberedaren. Här kan vi se elpatronen efter urmontering, dessutom är det som satt löst på den redan borttvättat.


Inte allt för fräscht, dessutom så drar ju varmvattenberedaren mer ström då den får svårare att värma vattnet. Följande bild visar hur det såg ut inne i beredaren, ett ca 5 cm tjockt lager med kalk i botten på den.


För att kunna rensa ut detta så var man tvungen att vara något av en akrobat...


Men så fick man ut en hink med kalk också.Resultatet? Ja efter en del spolande så blev det mycket bättre faktiskt.


Det skall tilläggas att denna varmvattenberedare är tillverkad 2006 så den har inte varit installerad så himla länge.

Vi var tidigare helt inne på att vi skulle elda pellets som uppvärmning i huset men nu har vi börjat svänga lite och har därför begärt in lite offerter på bergvärme och idag var det två firmor som kom och tittade på huset för att göra lite beräkningar för att se vad det kan kosta.

/David

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det är ju bra att ni kollar andra uppvärmningsalternativ! Hoppas att det går bra.

Hälsningar Curtan

David sa...

Ja vi är ju inte sämre än att vi kan ändra oss ;)