onsdag 7 januari 2009

Kallt och en del fixande

Jösses vad kallt det har varit, när vi i söndags åkte ut till Norderåsen så var det -29 grader strax utanför Lit, inte badväder direkt...

Mellan jul och fram till nu har vi varit en hel del i huset och fixat en del saker. Huset är inte vårat ännu men vi får vara där och åtgärda saker som bör fixas innan vi flyttar in. Vi har tänkt måla pannrummet då det just nu är vackert orange och bland det första vi skall göra är att installera en ny panna så det vore trevligt att ha ett fint pannrum tills dess. Vi har mest städat ut gammalt bråte från pannrummet och nu lurar rengöringen runt hörnet.

Vi har dessutom felsökt lite el då en del av lyset i källaren inte fungerade. Detta visade sig efter en del felsökning bero på kortslutning i en av lamporna monterad utanför en av ytterdörrarna.

I övrigt har vi även börjat titta på övriga VVS systemet. Avloppet läcker lite i källaren men det är bara en packning som behöver monteras. Golvvärmefördelningscentralen läcker även den lite, det krävs nog bara lite gängtätning och åtdragning så skall det nog fixas. Appropå läckor så fuktar det även lite runt toaletten på övervåningen, vi skall montera loss stolen och se om vi kan fixa det. Sedan var det detta med vattnet... Det är så mycket järn i vattnet så när man öppnar kranen så kommer det ut en järntråd, det måste vara närmeten till järnvägen som gör det ;-) Vi skall ta vattenprover och utifrån det får vi se vilket typ av filter vi skall sätta in.

Vi har en del att göra men det är ett jäkla fint hus.

/David

1 kommentar:

Anonym sa...

Vad mycket ni har hunnit fixa när ni varit där! Inspirerande! Ni får berätta resultatet av vattenproverna när de kommer, jag hoppas att vattnet är bra även om det är järn i det så att det ändå är "friskt" Tag hand om er! Kram emma